Raboison Messenger Toro
design van Harolds dothebag


 
harolds dothebag


Het merk dothebag is opgericht in 2001 toen 2 industrieel ontwerpers (Sabine Wald en Olaf Schröder) het eerste ontwerp hebben gemaakt.

Een van de bekendste Dothebag tassen is de Raboison Messenger tas. Geheel met de hand gemaakt van plantaardig gelooid rundleer dat vervolgens is behandeld met olie en was waardoor het een zeer mooie natuurlijke uitstraling krijgt. 

De tas heeft een verstelbare schouderriem en wordt afgesloten door de bekende Tenax sluitingen. Deze mooie sluitingen komen uit de auto- en botenbranche waar ze worden gebruikt voor het vastzetten van cabriodaken of dekzeilen.
 
 

Cubic bag, cabrio onder de reistassen

Nog een innovatief ontwerp is deze reistas van Dothebag. Deze tassen zijn gemaakt van origineel cabriodak-doek (hetzelfde dat Audi, BMW en Porsche gebruiken). Dit materiaal is zeer sterk, waterdicht en vuilafstotend. Deze tas is bekroond met de Reddot Design Award. Wanneer de tas leeg is neemt deze bijna geen ruimte in. De tas kan echter 'uitgeklapt' worden tot een zeer ruime reistas. Winnaar van de Reddot design award.
 
 

Sabine Wald en Olaf Schröder

Biologisch leer, fairtrade en handgemaakt

Het rundleer van Dothebag komt uit Zuid Amerika (o.a. Colombia). De koeien leven daar op een hoogte van zo’n 2.500 meter. Ze zijn het gehele jaar door buiten en leven min of meer in het wild. Door deze omstandigheden zijn de huiden van de koeien vaak zeer doorleefd en dit vindt men ook terug in de tassen.

Elke tas van Dothebag is uniek. Het leer van Dothebag wordt grotendeels op biologische wijze gelooid. Na het looiproces wordt het leer behandeld met was en olie. Hierdoor worden de bijzondere kleuren verkregen en krijgt het leer een goede bescherming tegen water. Het leer is van een mooie en soepele kwaliteit.
Let op: door de manier van bewerken kan het leer wat afgeven. Om nog langer plezier te hebben van je Dothebag tas kun je de tas af en toe behandelen met speciale leerproducten. Let op: indien leer behandeld wordt kan het iets verkleuren. Test dit altijd eerst aan de onder- of binnenzijde van de tas.

Productie 
De productie vindt plaats in Colombia bij een kleine leerfabriek. De fabriek heeft ca. 80 medewerkers in dienst. De meeste werknemers werken er al zeer lang. De sociale omstandigheden zijn goed. De medewerkers hebben minimaal een jaarcontract en o.a. een ziektekosten- en een ongevallenverzekering en hebben 18 doorbetaalde vakantiedagen. Ook ontvangen zij naast hun salaris woon- en kindergeld. Binnen de fabriek wordt veel aandacht geschonken aan de werkomstandigheden (geluidsniveau, werkruimte, schoonheid etc.) en gelden er zeer uitgebreide veiligheidsvoorschriften. Bij de verwerking van het leer van wordt zo milieuvriendelijk mogelijk gewerkt. De tassen van Dothebag worden met de hand gemaakt. Doordat het leer dat wordt gebruikt afkomstig is van koeien die altijd buiten lopen kan het voorkomen dat dit ook zichtbaar is in het leer (krassen, insectenbeten etc). Dit past echter bij de uitstraling van Dothebag: puur, natuurlijk, strak en stijlvol. Door de manier waarop het leer wordt bewerkt is geen tas hetzelfde. Hoe meer je je Dothebag tas gebruikt hoe doorleefder en karakteristieker de tassen worden.

 


De prijzen zijn inclusief BTW * Verwachte verzending bij product op voorraad