barista's coffee stuff
Pour over station by Ouver
 
ouver coffee


The story of Ouver Coffee

By Birger Schneider
 
  

Hallo, ik ben Birger, based in Düsseldorf timmerman van beroep en architectuur student. Het idee voor Ouver Coffee heb ik aan mijn passie voor koffie te danken. Ik werk dan ook als barista, wanneer ik niet bezig ben met mijn studie architectuur.

Elke ochtend werd ik in mijn kleine studentkeuken geconfronteerd met de vraag: Hoe kom ik van "ceramic-dripper-on-a-mug", naar een meer professionele, maar toch eenvoudige manier om koffie te zetten? Ik deed onderzoek en het resultaat waren vele onpraktische en lelijke pour-over stations. Bij deze producten ontbrak een handmatige hoogteverstelling als basis voor verschillende mokken en thermosflessen. Met mijn beste prototype waagde ik mij op Kickstarter en met succes. MIjn project werd gefinancierd!

Als ik in de toekomst kon kijken, zie ik mijzelf in een kleine winkel met een café en werkplaats. Dan ik heb mijn twee passies, hout en koffie onder één dak!

  

De Ouver Coffee Station

De Ouver Coffee Station is de perfecte accessoire voor iedereen die op zoek is naar een betere oplossing voor de "ceramic-dripper-on-a-mug”. De houder voor handmatige filter in hoogte verstelbaar en kan dus perfect aangepast aan de juiste hoogte per kop, glas of karaf thermosfles. Voor de bodemplaat is keuze uit een selectie van verschillende, hoogwaardige houtsoorten.

Upcycling

Voor Ouver producten streven we naar upcycling. Bij Upcycling zijn oude herbruikbare materialen zoals hout en metaal, niet alleen hergebruikt (gerecycled), maar hergebruikt en opgewaardeerd. Het veroorzaakte een heleboel leuke, nieuwe producten van dingen die anders zouden worden weggegooid. Het hout is afkomstig van een houthandelaar. Grotendeels maken we gebruik van resten van de zagerij, timmerman of kennissen.

De RVS. of koperen onderdelen van Ouver Coffee producten zijn materialen van geselecteerde bedrijven die hun restjes in containers opslaan en vervolgens vrijgeven voor recycling. Voorafgaand aan recycling doorzoeken wij deze containers naar bruikbare materialen. Juist de verschillen en kleine oneffenheden geeft het product een uniek karakter. Elk product is handgemaakt. Deze aandacht voor detail en de ambachtelijke productie geeft het product een beter gevoel dan industrieel vervaardigde producten.


De prijzen zijn inclusief BTW * Verwachte verzending bij product op voorraad