de groeiversneller 
Bulbo lamp Cynara  
 
lamp bulbo cynara
Bezig met laden...
20%
visibility
shopping_cart

Bulbo Cynara zonlichtlamp

Terracotta-grijs

119,00

95,00

Bulbo Lamp: "Nature is the smartest technology"

 

 
 

Bulbo Lamp Cynara is een nieuw ‘indoor gardening’ concept. Het van oorsprong Italiaanse bedrijf onderzocht het lichtspectrum van de zon en bootste dit na in LED lampen die je planten in huis de kracht van de zon bieden. Het resultaat is een stijlvolle serie ‘customizable’ designlampen die je planten, kruiden en groenten binnenshuis beter laten groeien en tot hun recht laat komen. Weelderig groen is nu mogelijk tot in de donkerste hoekjes van je huis en werkruimte.  

SPECIAAL ONTWIKKELD LICHTSPECTRUM

‘Bulbo’ refereert aan ‘bloembol’ en ‘licht’. Bulbo heeft als ambitie de connectie tussen mens en natuur te verbeteren. De duurzame designlampen zijn voorzien van een speciaal ontwikkeld lichtspectrum dat je planten in huis voedt met zonlicht. Bulbo reproduceert het ideale lichtspectrum waardoor fotosynthese mogelijk wordt gemaakt en planten ook kunnen groeien in donkere ruimtes. De stijlvolle oplossing voor iedereen die geen concessies wil doen aan de plek voor planten in huis en goed voor z’n groen wil zorgen. En voor diegenen die professioneel eigen kruiden of groenten willen kweken op bijvoorbeeld het aanrecht.

CYNARA: KERAMIEK MEETS ALUMINIUM

Bulbo ontwerpt en produceert de innovatieve LED lampen om planten, groenten en kruiden binnen te laten groeien. De producten zijn met veel zorg en aandacht gemaakt in Italië en gemakkelijk te gebruiken. Ze matchen met het natuurlijke element - het lampje ‘Cynara’ is gemodelleerd naar een omgekeerde bloempot - en combineren functionaliteit, geavanceerde technologie met Italiaans top design. Handgemaakte verniste keramiek gaat samen met geanodiseerd aluminium bij de Cynara lamp die meegroeit met de plant door de flexibele standaard.

OVER BULBO

Bulbo startte in 2010 als een technologisch onderzoeksproject aan de Industrial Design Faculty aan de Politecnico in Milaan. Na enkele jaren wetenschappelijk onderzoek in samenwerking met diverse onderzoeksinstituten won het in 2013 de ‘Spinner European’ competitie voor jonge ondernemers in het technologisch werkveld. Sara Pellegrini (CEO): “ From the very beginning we tried to apply the same principles both to agriculture and industry by looking for smart solutions for industrial production in times of crisis. The entire production process is in Italy, working along with specialised artisans and by using high quality materials only.” In 2015 verhuisde Bulbo naar Nederland om zich technisch te ontwikkelen met lokale partners zoals restaurant De Kas en Piet Hein Eek, deel te worden van de sterke Nederlandse traditie in het laten groeien van indoor planten en om een betere springplank te creëren voor midden- en Noord Europese markten.


De prijzen zijn inclusief BTW * Verwachte verzending bij product op voorraad